Spelenderwijs een fijne gezinshond

De pup is er!

Zodra de pup bij u in huis komt begint de opvoeding. De eerste weken zijn heel belangrijk voor de rest van zijn/haar leven. In deze tijd wordt de basis gelegd voor een fijne gezinshond.

Gelukkig zoeken veel nieuwe hondeneigenaren ondersteuning bij een hondenschool.

Bij HOND en SAMENLEVING kunt u beginnen wanneer uw pup een weekje bij u in huis is. Hij heeft dan aan u en zijn nieuwe huis kunnen wennen. De meeste pups zijn dan rond de 10 weken oud. Natuurlijk zorg ik voor voldoende rust tijdens de les. Actieve oefeningen worden afgewisseld met rustige oefeningen, zoals bijvoorbeeld verschillende aandachtsoefeningen.

Inhoud van de lessen

Basisoefeningen – zoals zitten en liggen, wandelen zonder aan de riem te trekken, hierkomen, begroeten zonder opspringen, Nee/foei.

Balans en coördinatie – Een favoriet onderdeel tijdens de lessen en dan vooral voor de pups. Pups leren over plankenparcoursen met verschillende oppervlaktes te lopen. En te stappen op en over verschillende hindernissen. Zo leren ze hun lijfje goed kennen en te gebruiken.

Spelen – Aan het einde van de les kunnen de pups onder toezicht spelen. Lekker met elkaar ravotten of door een van de tunnels rennen. Tijdens het spelen van de pups is er veel te zien. Een perfect moment voor mij om informatie te geven over hondengedrag.

Theoriestukken – waarin uw vragen worden behandeld. Dat kan gaan over zindelijk maken, alleen leren zijn of hoe om te gaan met ongewenst gedrag (bijvoorbeeld overal in bijten, blaffen en piepen, achter fietsers aan rennen).

Eigen inbreng – en natuurlijk oefeningen die u uw hond graag wilt leren.


Helaas kan ik met ingang van februari 2021 geen gebruik meer maken van mijn trainingslocatie. Groepslessen zijn daardoor niet meer mogelijk.

Wel kan ik u helpen in de vorm van telefonische ondersteuning en via individuele training bij u aan huis. Neem voor nadere informatie of een afspraak gerust contact met mij op.

Naast lopen zonder trekken Lopen over verschillende ondergronden Pup in bak Pup op een matje Pup loopt over buizen
© HOND en SAMENLEVING algemene voorwaarden privacy links