Spelenderwijs een fijne gezinshond

Het vervolg op de puppylessen

Na de puppylessen kunt u doorstromen naar de puppyvervolg lessen. Daar gaan we de basisoefeningen moeilijker maken en een paar nieuwe aanleren. Ook gaan we een begin maken met oefeningen uit verschillende hondensporten.

Inhoud van de lessen

Basisoefeningen – we gaan verder met de aangeleerde oefeningen, maar dan wel steeds wat moeilijker. Nieuwe oefeningen die aan bod komen zijn onder andere: op afstand zitten en naar de plaats sturen.

Oefeningen uit hondensporten – zoals apporteren van voorwerpen, springen over verschillende hindernissen, slalommen, ergens omheen lopen of zelfs achteruitlopen en buigen op commando. Kortom, onderdelen uit de behendigheid (agility) en hoopers

Hersenwerk – zoeken van brokjes tussen allerlei voorwerpen; dus puzzelen voor de honden. Het is goed om honden niet alleen lichamelijk uit te dagen, maar ook geestelijk.

Funoefeningen – zoals plankenparcours, opruimen van speelgoed, omduwen van flessen, balletje-balletje.

Eigen inbreng – en natuurlijk ook bij deze lessen de mogelijkheid voor oefeningen die u uw hond graag wilt leren.


Helaas kan ik met ingang van februari 2021 geen gebruik meer maken van mijn trainingslocatie. Groepslessen zijn daardoor niet meer mogelijk.

Wel kan ik u helpen in de vorm van telefonische ondersteuning en via individuele training bij u aan huis. Neem voor nadere informatie of een afspraak gerust contact met mij op.

Pup op afstand laten zitten Balletje-balletje Hersenwerk Wip Opruimen
© HOND en SAMENLEVING algemene voorwaarden privacy links