Spelenderwijs een fijne gezinshond

Les in kleine groepjes – veel aandacht, veel bezig

Hondenschool HOND en SAMENLEVING richt zich voornamelijk op jonge honden tot een leeftijd van ongeveer een half jaar. Er zijn puppygroepen en puppyvervolggroepen. Alle rassen zijn welkom.

Kleine groepjes

Voor alle lessen geldt dat er wordt geoefend in groepjes van maximaal 4 pups. Individuele aandacht vind ik namelijk heel belangrijk. Ieder mens en iedere hond leert immers op een eigen tempo. Niet alle oefeningen gaan even gemakkelijk en dat is heel individueel.

Na elke les wil ik graag dat u met een tevreden gevoel naar huis gaat. Dat kan als u elke les veel heeft geleerd. En dat zit niet in de hoeveelheid oefeningen, maar in de kwaliteit!

Doel van de trainingen

Het hoofddoel van alle lessen bij HOND en SAMENLEVING is het krijgen van een fijne gezinshond. Dat is te bereiken door intensief met uw hond bezig te zijn. Hierdoor leert u uw hond goed kennen, en krijgt u een goede band met uw hond.

Training naar behoefte

Ik werk niet volgens een vaststaand lesplan of specifieke cursussen, maar pas de training aan naar uw behoefte. In overleg met het groepje waarin u traint, kunnen we extra aandacht geven aan bepaalde problemen waar de groep tegen aanloopt. Bijvoorbeeld trekken aan de riem tijdens het uitlaten of niet komen wanneer u roept. Het is ook mogelijk om meer oefeningen te doen waarbij we de hond leuke trucjes leren.


Helaas kan ik met ingang van februari 2021 geen gebruik meer maken van mijn trainingslocatie. Groepslessen zijn daardoor niet meer mogelijk.

Wel kan ik u helpen in de vorm van telefonische ondersteuning en via individuele training bij u aan huis. Neem voor nadere informatie of een afspraak gerust contact met mij op.

Kind met hond Liggen bij baas Binnen en Buiten Kleine groepen Liggen op een kist
© HOND en SAMENLEVING algemene voorwaarden privacy links